Boyahanelerde Müşteri kumaşlarının çiğden boyanmış hale gelene kadar tüm aşamalarını takip eden bir yazılımdır.
Müşteri çiğ mal girişi
Planlanmış siparişe göre iş emri
Barkodlu refakat kartı ve üretimde nereye uğrayacağının işaretlenmesi
Refakat kartının kalite kontrolde okutarak kumaşın bilgilerinin otomatik gelmesi
Kalite kontrolden geçerek stokta otomatik gözükmesi
Müşteriye otomatik ‘Sipariş Hazır’ maili atma
Barkodlu sevkiyat ve çeki listesi
Ve geniş raporlama
Tüm apre yapılan işletmelerde MEKANİK (KURU) APRE, KİMYASAL (YAŞ) APRE, ŞARDONLAMA, MAKASLAMA, FIRÇALAMA, ZIMPARALAMA (SÜEDLEME), YUMAŞAKLIK APRESİ( KAYGANLAŞANTIRMA APRESİ) VE vs KULLANMA ALANLARINDAN BAZILARIDIR.
Boyahane Programı, bu işleyişin bilgisayar ortamında takibini sağlamak amacıyla oluşturulmuştur. Program sayesinde kumaşın özellikleri ve miktarı belirtilir. Müşteri tanımlamaları yapılabilir. Kumaşın hangi müşteriden geldiği, hangi işlemlere tabi tutulacağı ve hangi aşamada olduğu takip edilebilir ve birimler arasındaki akış bilgisayar ortamından otomatik olarak sağlanmaktadır.
Bu bölümde çiğ depoya gelen kumaşlar, müşteri bazında listelenmekte ve yeni girişler yapılabilmektedir. Soldaki müşteri bölümünden incelenmek istenen müşterinin adı üzerinde bir kez tıklanır. İlgili müşterinin çiğ depoda bulunan kayıtları listelenmektedir. Sol üst bölümde günün tarihi ve seçilen müşterinin numarası ve adı yazılmaktadır. Çiğ depoya giriş yapabilmek için bir müşteri seçildikten sonra Toplam Mt, Toplam Kg, En, Kumaş Cinsi ve Top sayısı bilgileri girildikten sonra Kayıt butonuna basılmaktadır. Kayıt butonuna basıldığı takdirde ilgili müşteri adına çiğ depoya yeni bir giriş yapılmış olur. Giriş Parti numarası program tarafından otomatik olarak belirlenmektedir. Parti numarası üç haneli müşteri numarası ve çiğ depoya giriş sıra numarası şeklindedir.
Müşteri bazında, seçilen müşterinin çiğ depodaki mallarının listelendiği bölümdür.
Çiğ depoda bulunan mallar seçilerek, istenen metre ve ağırlık ölçüsü belirtilir. İstenen en belirtilir. Kumaşın boyanacağı renk bilgisi girilir. Kaç top oluşturulmak istendiği belirtilir. Kumaşın hangi işlemlere tabi tutulacağı belirtilir. Fason mu Müşteri mi olduğu belirtilir. Ve mal partilenir. Bu bölüm planlamanın başlangıcını oluşturmaktadır. Fason ise Fason firmanın adı girilecektir. Gerekli alanlar doldurulduktan sonra eğer gerekli görülürse açıklama girilerek mal partilenir.
Müşteri ve Parti No seçilmek suretiyle partilenmiş malların listelendiği bölümdür. Müşteri ve parti seçildikten sonra ilgili kayıtlar, ekranın altındaki listede dökülür. Ekranın üst bölümünde ise ilgili kayıtlara ilişkin kümülatif değerler yer almaktadır.
Kazan numarası bazında sevkiyata hazır olan ürünlerin listelendiği, listenin ekrana veya yazıcıya dökümünün alınabileceği bölümdür. Kazan numarası seçmek suretiyle o kazanda, sevkiyata hazır olan ürünler listelenir, toplam metre ve ağırlık değerleri gösterilmektedir.